Dňa 11.7.2024 sa študenti DZU venovali testom zdatnosti a výžive. Na základe testov zdatnosti zistili, či by prešli cez prijímacie pohovory. Tento blok pripravila katedra fyzioterapie – PhDr. Jana Havlová, PhD., PhDr. Jana Prokešová, PhDr. Mikuláš Marci, MPH a taktiež sa zúčastnil študent fyzioterapie Filip Federič, ktorý študentom vysvetľoval správne postupy pri behu. Všetci študenti úspešne zvládli test zdatnosti, takže sú pripravení na zdravotnícke povolanie. Po krátkom občerstvení nasledoval blok s prednáškami „Viem si zostaviť tanier? Proces nutričnej terapie a prešli ku kakaovým bôbom až po čokoládu“. Venovali sa im pracovníci ústavu výživy – RNDr. Martina Valachovičová, PhD., Ing. Bc. Katarína Dostálová, Ing. Lukáš Žemlička PhD. a študenti nutričnej terapie- Andrej Bódiš a Laura Dinušová. Po každej prednáške nasledoval nácvik zručností, od získania nutričnej anamnézy, vyskladanie zdravého taniera, ochutnávka kakaového masla a bôbu až po čokoládovú fontánu, ktorú zabezpečila na tento blok pani PhDr. Andrea Písecká. Čokoládová fontána bola krásnym ukončením Detskej zdravotníckej univerzity pred slávnostnou promóciou, za čo pani doktorke veľmi ďakujeme.
Taktiež si dovoľujeme poďakovať sponzorom BERTO, Budiš, Lunys, McCarter a Herbex, na základe ktorých mali naši študenti dnes malé občerstvenie.
Galéria
Deň 4 (2023)
Dnes, 13.7.2023 mali študenti posledný deň výuky na Detskej zdravotníckej univerzite. Štúdium bolo dnes zamerané na vybrané prednášky a praktické zručnosti z patológie, kde sa oboznámili s mikro príbehmi. Zo študijného odboru fyziologickej a klinickej výživy prešli tráviacu sústavu a diagnostiku stolice podľa Bristolovej škály a vyhodnotením nutričnej anamnézy. Firma Abbott mala krátku prednášku o podvýžive, ktorú ukončila výrobou zmrzliny s čokoládovou príchuťou z výrobku Prosure. Témy v oboch študijných blokoch boli veľmi diskutované medzi študentmi, že sa vytvoril viac ako pol hodinový sklz a rodičia na študentov museli čakať. Ďalší náročný deň na vedomosti majú študenti úspešne za sebou. Na základe dotazníka študenta o spokojnosti štúdia sme dopadli v študijných odboroch za A. Pre našu univerzitu je to veľká zodpovednosť a výzva, aby sme udržali svoj štandard a nesklamali študenta. Občerstvenie zabezpečili firmy BERTO, Lunys, McCarter, Rio Cold Press.